Thanksgiving och Skidåkning

Min första thanksgiving (och kanske den sista...) är nu över. Vi åt massor av mat och spelade spel, haha, that's it! Maten var jättegod vilket resulterade i att jag åt nästan non stop hela dagen, illa men det är trots allt bara thanksgiving en gång om året! Känner mig verkligen som en del av familjen här och jag är så stört glad över det...

Connor, Cameron och Jaden vid middagsborden precis innan vi äntligen får hugga in på kalkon, potatismos, stuffing, cream pies m.m!

Idag åkte jag, Krystina, Tyce, Kyler och Kylers kusin Alexis (Tyce är för övrigt också Kylers kusin) till Targhee. Det var tack och lov inte lika kallt idag utan det var en perfekt dag - 5-10 minusgrader (celsius) och solsken! När vi kom till Targhee träffade vi Marie och Desmond  så vi åkte med dem nästan hela dagen. Han med både djupsnö, hopp, pist och faceplant innan dagen var slut. Fick tyvärr en repa i skidan så ska försöka fixa det snarast. Den var dock vaken jättedjup eller lång så det ska nog gå bra att åka på den ändå. Körde på ganska bra så sitter här med slutkörda ben och är allmänt mör i kroppen, skönt!
Jag och världens bästa syster


Jag och Marie i skidliften


Högst uppe på toppen. I USA finns det inga röda backar utan det finns gröna, blå, svarta och dubbel-svarta.

Nu ska jag packa lite kläder till helgen som ska tillbringas i Salt Lake City, Utah, där vi ska hälsa på Krystinas Två bröder och deras familjer. Ser fram emot det! Har varit två riktigt bra dagar och hoppas att helgen fortsätter lika bra!

Puss

Ojst

Hehe, har glömt skriva på ett tag nu. Kan göra en liten kort sammanfattning av veckan som gått.

I torsdags gick jag på dejt med Greg från min spanskaklass. Vi gick och såg musikalen Singing in the Rain som skolan höll. Man skulle kunna tro att en High School Musikal (hihi, high school musical) ska vara brutalt dålig och rent av skrattretande. Oj, vad fel jag hade... De var jätteduktiga på att dansa, sjunga och spela teater (orkestern var jättebra också). Var verkligen jätteroligt att se och jag ser redan fram emot nästa musikal (de har en varje trimester). Senare på kvällen fick jag flera samtal från en jättefull Ivan som ännu lite senare skickade en kärleksförklaring till mig via sms, vilket bara var pinsamt. Stackars kille.
I fredags åkte jag till Idaho Falls med Krystina och köpte skidorna! Blev inte Lineskidorna utan ett par Rossignol. De var lite dyrare men fick rabatt för att jag är med i skidklubben så blev samma pris som beräknat. Fick ca 500 dollar rabatt sammanlagt, är jättenöjd! Fixade också skidpasset över internet och lånade skidglasögon från Ivan. var lite akward att träffa honom efter det han skrev, haha, men men.
På lördagen var det första dagen som Targhee (skidresorten) var öppen så jag, Krystina, Kyler och Tyce åkte upp tidigt på morgonen för att kunna åka hela dagen. Olyckligtvis var de tvungna att stänga liftsystemet efter halva dagen, men det var asvärt ändå. Älskar mina nya skidor och snön var underbar. Krystina hade dock lite problem med sin snowboard och tekniken var inte på topp eftersom hon inte har åkt på flera år. Kyler var världens gentleman och hjälpte henne när hon hade problem så Tyce och jag åkte några åk med Matt, Ryan, Wyatt, Aamron och Ivan. De höll ett lite högre tempo vilket var kul. Ser verkligen fram emot resten av skidsäsongen!
De ser korta och fula ut på bilden men de är snygga IRL


Söndagen tillbringades som vanligt i kyrkan men inte förrän vid kl 13 (är 9.00-12.00 i vanliga fall). Detta visste dock inte Krystina och jag så vi ställde klockan på 8.00 och han precis vakna till när Patty kom ner och informerade oss om att vi inte behövde gå förrän om flera timmar, haha. Detta resulterade i att jag var jättetrött i kyrkan och höll på att somna till ca 173829958384 gånger under dessa två timmar. Både jag och Kyrstina hade också stört tränigsvärk i ryggen hela dagen... Senare på kvällen kom missionärerna för att undervisa mig, ännu en gång... Det är förståss intressant att lära sig om deras tro men det handlar mest om att få mig att vilja konvertera, vilket jag inte alls vill. Känner verkligen ingen ande i kyrkan eller när jag läser mormons bok eller ber angående det. Den kvällen ville de att jag avslutningsvis skulle be högt inför alla, vilket jag aldrig tidigare gjort i hela mitt liv. Blev jättenervös med gjorde det och det gick bra, de var nöjda med mig, haha.
I måndags var det meningen att vi skulle ha våra finals (tisdag också) men det hade snöat för mycket så skolan var inställd och vi hade en såkallad SNOW-DAY! Gjorde dock inte speciellt mycket eftersom det knappt gick att köra på vägarna, dvs ingen kunde ta sig hemifrån... I igår hände samma sak och Rexburg drabbades av den värsta snöstorm jag upplevt i hela mitt liv (vilket inte är så långt men ändå!). Såhär i efterhand förstår jag inte varför med jag och Krystina bestämde oss för att åka till Taras hus (Krystinas älsta syster) för att hämta någonting, kommer inte ens ihåg vad det var. Såklart körde vi fast och fick ringa Taras man och han fick komma och dra loss oss. Detta hände två gånger till på vägen hem och vi satt fast i sammanlagt 2 timmar.
Idag åkte jag, Marie, Kyler och Tyce (Krystina var tvungen att jobba) till Targhee. Var inte lika roligt idag med tanke på att det var -35°C på toppen!!! Jag förfrös både mina fingrar och tår på vägen upp i liften första gången, inte kul. Vi åkte bara tre åk, det gick bara inte att åka mer, det var brutalt. Och nu sitter jag här med röda märken efter den iskalla vinden över kinderna. En upplevelse var det iaf, vet inte om den var speciellt uppskattad men men. Kom för en gångs skull ihåg att ta med mig kameran och tog lite bilder i bilen på vägen hem.
Jag är ful som stryk på bilden men orkar inte bry mig, haha.


Bra sikt på vägen hem

Puss

Yo

Just nu är jag...
irriterad på att jag har en jättestor finne på näsan som gör ont.
jättehungrig fastän jag åt lunch för 3,5 h sen.
sugen på saltlakris (ja, det är redan slut, vad trodde ni?)
... sen kom jag på att jag har världens bästa vänner hemma och kände för att lägga upp en inte alls så gammal bild på oss... Gröna Lund 2006 - det var tider det brudar!
För övrigt hade vi en asrolig assembly idag där några elever hade gjort filmer som de visade... Vi fick också massa information om graduation, excited! Började nästan gråta när de visade en video om det så ingen tvekan om att jag kommer böla sönder när det väl händer, haha!
Dagens irritation (förutom finnen på min näsa): konservativa mormoner som tycker att det är för sexigt att visa axlar i skolan och ha kjolar som går ovanför knäna.

Puss

Helguppdatering

Så igår var jag i Idaho Falls med Ivan för att kolla på skidor och lite annat. Han kom och hämtade mig i en asstor truck och förklarade att han fick låna den av sin pappa eftersom han sa att vi skulle på en dejt... Wft?! tänkte jag och svarade "men det är vi ju inte? Eller hur?". "Nej, jag vet, haha, ville bara låna bilen!" svarade han. Lättnad... Kollade iaf på skidor och hittade ett par som var snygga och de ska tydligen vara asbra också. Synd bara att skidor ska vara så sjukt dyra... Önskar att man åkte snowboard istället, det är liksom 50% av priset... Det var dock ett väldigt bra paketpris som skulle göra att jag sparar nästan 40%! Men, känner att jag inte har jättemycket att säga till om i frågan om jag ska köpa dem eller inte, eftersom jag inte har några egna pengar...

När vi hade kollat färdigt i Skid/snowboardaffären åkte vi till mallen där Ivan köpte jeans och jag vinterskor. Ja, okej, jag köpte UGG's. Men seriöst, har letat flera gånger i varenda skoaffär jag kan hitta efter ett par riktiga snygga vinterskor. Finns det några? NEJ! Finns typ skinstövlar för vuxna (som inte är fodrade, dvs. skulle frysa ihjäl med dem, och vill inte ens ha sånna) eller så finns det allväderstövlar typ, haha, modellen som var snygg när man gick i lågstadiet... Och UGG's såklart, och fejk-UGG's som skulle göra så att man trampar utanför sulan, vilket är sjukt fult... Så jag köpte ett par riktiga UGG's. Fast jag tycker faktiskt att de är ganska snygga, och de är definitivt varma!
Jag föll för trycket. de är varma iaf.
Och såklart, precis när vi skulle gå så träffar vi på hans pappa som tror att vi är på en dejt. Inget ont om Ivan men det finns ingen attraktion mellan oss, hahaha. Kunde ha blivit väldigt akward men gjorde mitt bästa för att det inte skulle bli det och tycker nog att jag lyckades ganska bra iaf!
På kvällen åkte jag, Krystina och Kyler till skolan och såg slutet av tjejernas basketmatch. De förlorare även denna match men endast med två poäng... Det är kul att se även om vi förlorar för matcherna är så jämna och alla är sjukt bra! När matchen var över åkte vi + Bryce och Kyle och spelade Lasertag. Det var första gången jag gjorde det och jag var sämst, hahaha! Fast det var askul ändå.
När vi kom hem hade Angelica, Krystinas 5 år äldre syster, och hennes nyfödda son kommit hem till oss. Det var första gången jag träffade Angelica och hon är jättetrevlig! Ser verkligen fram emot alla högtider som ska firas med hela familjen...
Har glömt att skriva det, men Marie flyttade ut för ca två veckor sen. Hon bodde här i bara några dagar... Fattar inte riktigt grejen, men det verkar fortfarande lite struligt hemma hos henne. Men jag förstår mig inte på henne i allmänhet heller så...
Nu ska jag hjälpa till med söndagsmiddagen här hemma och senare ikväll kommer missionärerna över igen... I kyrkan i förmiddags pratade de för övrigt om att man inte skulle ha korta kjolar och lyssna på olämplig musik (allt är olämpligt här...). Suckade mer än en gång om man säger så... De är sjukt konservativa och det gör mig galen ibland!

Puss

Paket från Sverige.

Åh så underbart! Fick nyss paketet som mamma skickade för två veckor sen. Det innehöll kläder, skor, godis och ett brev... Blir så himla glad, men fick ett sting av hemlängtan. Sitter och luktar på kläderna medan jag läser mammas brev och lyssnar på Marie Fredriksson (och äter min saltlakris såklart). Även fast jag har det jättebra här med alla mina vänner och världens bästa syster så är det inte samma sak som hemma. Saknar stunderna framför brasan med S, H och K och när jag jag Mathilda gjorde smycken åt våra mammor i julklapp... Saknar t.o.m. att gå till bussen en kall och snöig vintermorgon. Saknar att cykla till skolan och vissla på giftig, haha. Saknar att plugga fysik med Mathilda på fredagskvällarna (ja, det är sant). Ja, det kanske är konstiga saker att sakna men om ni inte redan visste det så är jag ett nv-offer, haha. Nej, men det går inte att föreställa sig hur det kommer kännas att vara borta från allt som har med trygghet och vanor att göra. Hade t.ex. en period då jag saknade svenska tågstationer och tåg massor. Stört, men det var antagligen för att jag förknippade det med pappa och Åsa. Längtar tills dagen då jag kommer hem samtidigt som jag fasar över dagen då jag lämnar Madison High School, alla vänner och framför allt Krystina.

Nog om det, ska strax iväg till Idaho Falls med Ivan. Vi ska kolla på skidor och allt som har med det att göra + lite allmänna grejer så som vinterskor.
Här är ett av fotona från halloweendansen Bobcat Boogie.
me and jack
Puss

8 november, då snön anföll

Allmän info: Det har snöat hela dagen och det är 2+... Dvs. mysväder. Men snö betyder också att skidsäsongen har börjat vilket är asnice. Ska fixa ett säsongspass så snart som möjligt... + skidor och så, blir lite lättare då.

I fredags, på dejten (hatar det uttrycket btw), gick vi och såg en film om ugglor (hahahahahhahahhahahaha) på bio, det var askul! Det var jag, Jake, Marthe, Pernille och Maddy + deras dejter. Filmen låter assjuk men den var faktiskt väldigt bra, haha! Sen åkte vi till DQ och åt glass, blissards är min nya passion, sjukt gott. Sen åkte vi till the haunted village, ett övergivet gammalt hus, där Jared och Jake berättade spökhistorier. Sen hörde de någon som skrek, vet inte riktigt vad de snackade om eftersom jag inte hörde det, haha, men det slutade iaf med att vi sprang ut till bilen och körde iväg! Sen drog vi till Josh's födelsedagsfest där vi såg lite på haunting in connecticut. Cp-läskig film, Jake är troligtvis halvdöv nu. Jack var också där och han och hans kompis Wyatt var ute och gjorde något, fattade inte riktigt vad, men det slutade iaf med att de hamnade i bråk med någon man som bodde där och de typ slog ner honom. Helt stört... Kom massa poliser och ingen fick lämna huset. Insåg då att Jack är lite störd och var ganska glad att jag var där med Jake och inte honom, haha! Allt som allt var det en väldigt lyckad kväll. Jake är en av de roligaste och trevligaste personer som jag träffat hittills...
I lördags åkte jag och Krystina till Idaho Falls och shoppade. Köpte nya jeans, en t-shirt, en cardigan och en skjorta. Letade också efter vinterskor, men det finns tydligen bara UGG's här... Vilket jag inte är så sugen på att köpa... Fattar inte grejen med att inte ha vinterskor när det blir -35 °C här. Sjukt. (Snöade idag och folk går fortfarande runt med flipflops?!?). Vet inte riktigt vad jag ska göra, i värsta fall så får jag köpa mig ett par UGG's och känna mig konstig, UGG's och jag går liksom inte ihop, vet inte varför.
På kvällen var jag, Krystina och Kyler (Krystinas kille, typ) och såg på Dancing with the Rexburg Stars! Det var askul, men man skrattade nästan mer åt dem än med dem ibland, haha... Sen åkte jag, Pernille och Ivan till ett Dance Party. Det var kul, men inte som fester i Sverige, saknar det... var lite akward när Ivan försökte dansa med mig typ, ni fattar grejen... Haha, skrattar åt det såhär i efterhand men då var det bara konstigt. Var helt säker på att han gillade Pernille också, så det var helt sjukt.

Puss

2 månader och 4 dagar i USA

Kom nyss på att jag har varit här i över två månader, ganska coolt. Tider går så himla fort, fast det känns som att det var en evighet sen jag satte mig på tåget och sa hejdå till mamma... Usch, vill inte ens tänka på det. Även fast jag har det jättebra här kommer jag inte ifrån saknaden efter alla där hemma... Kommer vara en sjukt bra dag då jag kommer hem! Mathilda och jag har redan bestämt att vi ska gå ut tillsammans första fredagen!
Idag har varit en bra dag, eller annorlunda kanske är ett bättre ord! Vi fick motorstopp på vägen till skolan, eller rättare sagt på vägen till bensinstationen ironiskt nog! Vi fick ringa Jaden, som bor granne och be honom hämta oss på vägen till skolan, haha. Vi lämnade bilen vid vägkanten med en lapp där det stod "ran out of gas" haha!
Lunchen tillbringades i Mrs. Eastins klassrum där en grupp av elever hade fixat lunch till alla utbytesstudenter. Det var jättetrevligt och jättegod mat och de sa att vi skulle ha flera sammankomster så vi kunde lära känna varandra bättre, även om alla nästan känner alla... Roligt iaf!
Efter skolan stod jag och pratade med Ivan, eller var rättare sagt på väg mot utgången. Plötsligt kom Jake, en kille som jag inte riktigt känner men har pratat med några få gånger, fram till mig och förklarade att han och några av hans vänner tänkte bjuda ut utbytesstudenter på bio och frågade om jag ville gå med honom. Trodde att han skämtade för en sekund, haha, men sa ja så på fredag, eller imorgon, ska vi gå på bio! Och på lördag ska jag, Krystina och kanske Ivan och Pernille till Idaho Falls för att kolla efter skidor, jeans, vinterskor m.m. Ser ut att bli ett lovande veckoslut!
Juste, tror att folk har börjat märka att jag finns nu för helt plötsligt så har massor av tjejer i mina klasser samma frisyr som mig (lång fläta i luggen) och det är massor som har frågat hur jag fixar håret, haha. Alla är så sjukt gulliga och snälla... Och i måndags så sa Jake (en annan Jake) att han hörde två killar snacka om mig utanför klassrummet... Typ "hey, did you see that girl in Mr Snell's classroom? The blonde and hot one?". Kan inte göra annat än att skratta. Amerikaner....

Puss

Halloween och Basketball

Lördagen var grym... Vi hämtade våra dejter strax efter fyra och åkte till hem till Kristin där vi karvade pumpor. (På vägen dit så frågade Ashlyn mig om vi åt hudar i Sverige... Trodde först att hon skämtade men icke! Det blev kvällens skämt som gick en aning överstyr... Slutade med att vi gjorde soppa på småbarn i Sverige! Hoppas att alla förstod att det var ett skämt, man vet aldrig med amerikaner!). Jag och Jack hade lite problem med vår pumpa eftersom allt fruktkött satt ihop i mitten, så det tog ett tag innan vi kom in i den så att säga. Vi blev tilldelade tredje pris för vår fina pumpa iaf, haha! (av 8 par). Sen åkte vi hem till Olivia där vi spelade massor av olika spel som jag aldrig spelat förut, låter ganska lame men det var kul! Sen åkte vi hem till Jasmine och åt middag som alla vi tjejer hade fixat tillsammans. Tre olika soppor, två sorters bröd, sallad och tre olika efterrätter! Här i USA har de frukt i den vanliga salladen (t.ex. äpple, mandarin, hallon, kiwi, jordgubbar, björnbär) Hur gott som helst säger jag bara! Iaf sen gjorde vi oss i ordning och drog iväg till dansen där vi tog parbilder och gruppbilder. (de finns ute på facebook men vet inte om ni kan se dem!) Dansade som aldrig förr på dansen och det var jättekul! Ivan var helt chockad över att jag dansade på riktigt och inte bara halvdansade som många andra och fick mig att lova att följa med dem på nästa dance party, hahaha! Ser redan fram emot det. Efter det hade vi tänkt att åke till Straw Mazen men den regnade så vi skippade det. Var en lyckad kväll iaf och räknar ner dagarna till nästa dans - Juldansen! Får hoppas på att någon bjuder mig.
Måndagen och tisdagen var det basket uttagningar. Ironiskt nog så deltog jag, inget hopp om att komma med i laget såklart, utan bara för att jag tyckte att det verkade vara en rolig grej. Och roligt var det... och smärtsamt, har fortfarande träningsvärk! Kom inte med i laget (surprise!) men de frågade om jag ville vara manager... Vet inte om jag vill göra det, men vi får se. (som manager filmar man dess matcher, antecknar vilka som gör mål osv...)

Puss

RSS 2.0