Snö och Spanish club

Kan inte fatta att vädret slog om så fort... För en vecka sen så var det 20-25 grader mitt på dagen, nu är det minusgrader och snö på morgonen (lite varmare under dagen, ca 5 grader). Hur gick det till liksom? Han ju knappt byta skor från sandalerna! Stört, men får väl börja tagga inför skidsäsongen!

Annars har idag varit en väldigt bra dag! Vet inte riktigt varför men jag skrattade hur mycket som helst och var på superbra humör. Efter skolan var det Spanish club meeting där vi åt massa spansk mat och lekte spanska lekar, haha, det var kul! Fick sedan skjuts hem av Greg från min spanskaklass. Har för övrigt också joinat Harry Potter klubben, tyckte det verkade ganska värt, hahaha! Ska troligtvis vara med i uttagningarna till basketteamet, kommer aldrig att komma med, men gör det bara för skojs skull med några vänner...
Fortsätter att tagga inför halloweendansen på lördag och marty party hos Marthe på fredag!
Åt sushi igår förresten och fick ett sting av hemlängtan då jag blundade och låtsades att jag var hos pappa i Stockholm där jag brukar få sushi. Har kommit underfund med att Svrerige är asbra... Allmän notering sådär bara. Förresten har Marie flyttat in hos sin syster nu, så har bara en värdsyster nu.
Puss

261010

Har inte hunnit uppdatera bloggen på väldigt lång tid nu känner jag men det beror delvis på att jag har haft (har) lite problem med datorn... Men mest för att jag inte har haft tid helt enkelt! Har fullt upp varje helg och ibland längtar jag bara efter att ha en ledig dag och bara sova och se på film typ... Tänkte bara lägga upp lite bilder från veckorna som gått och skriva lite smått om några saker...

Först och främst så svarade Jack mig för två veckor sen... Hade fortfarande inte träffat honom men han bestämde sig att gå med mig framför två andra tjejer som han kände (jag är fortfarande chockad, haha!) Vilket för övrigt startade ett litet drama då an av tjejerna, Allison, lackade för att han sa nej till henne. Då började hon prata illa om mig och sa saker som att han bara ville gå med mig för att jag var Svensk och hon kallade mig i princip för en slampa. Allt det här utan att veta någonting om min bakgrund (dvs hela mitt liv) eller att någonsin ha träffat mig. Tog lite illa vid mig men bestämde mig för att strunta i det... Sen förra veckan så ändrade hon sig tydligen helt plötsligt för hon ler alltid jättestort mot mig och hälsar glatt så fort vi ser varandra i skolan... Känns lite skumt sådär, inte helt ärligt om man säger så, haha. Men de flesta amerikanska ungdomarna här verkar vara så tyvärr! Men men, iaf, Jack svarade mig med en stor riktig pumpa fylld med jello som jag fick gräva i för att få fram en liten inplastad pappersbit som sa "yes!" hahaha, min första riktiga pumpa!
Annars så har jag varit mycket med Krystina, Marie (som för övrigt har flyttat in här p.g.a. problem hemma), Kristin och Erika. Marthe, en nors utbytesstudent, bjöd med mig på filmkväll+bubbelpoolsparty förra helgen då jag lärde känna lite andra personer bättre också. Det var jättetrevligt bortsätt från att jag fick veta att Marthe berättade för mig att det var typ oacceptabelt att ha bikini där, utan man var tvungen att ha tankini (som ett linne) eller baddräkt. Jaha, synd då! Vet inte om jag pallar bry mig i fortsättningen, har ju inte en superminimal assexig bikini så tycker inte att det borde vara några problem.
Jag, Erika, Marie och Kristin

Förra helgen roade jag och Krystina oss med att färglägga olika bilder som vi skrev ut från internet, hahaha! Var ganska chill och faktiskt ganska roligt, haha. Kände mig som ett barn!
Puss

Haunted House and the Holy Ghost

Nu är lovet slut... suck! Hade en grym avslutning på lovet fylld med både rädsla och glädje. På fredagen åkte jag, Krystina, Marie, Erika, Kristin, Matt, Ryan, Steven, Bryce och Kyle till Idaho Falls för att besöka ett haunted house, ett spökhus så att säga... Men jag kan berätta för er att det är inte som spökhuset på gröna lund, haha! Det var var minst 15 gånger större och 1000 gånger läskigare! Det var sjukt läskigt men hur kul som helst! Undrar seriöst om någon hade satt en lapp på min rygg där det stod "scare me" för att alla "monster" var på mig... Väldigt lyckad kväll!
På lördagen åkte jag, Emilie och missionärerna till Idaho Falls för att besöka templet. Eller rättare sagt, besöka "the visitor center" eftersom ingen som inte är mormon får gå in i själva templet. Vi såg en långfilm om Joseph Smiths liv och pratade en stund efteråt. Filmen var en av de bättre filmerna som jag sett (kanske inte säger mycket eftersom jag inte sett överdrivet många filmen men...). Åkte därifrån med en bra känsla i hjärtat iaf.
På kvällen åkte vi till the straw maze som var haunted den kvällen med samma gäng + Jasmine och Olivia som för övrigt är i min kemiklass. Det var sjukt kul och hur läskigt som helst... (igen) Och för er som inte vet så är jag faktiskt inte speciellt rädd för sånna där grejer..! Sen åkte vi till hem till Kristin och var där ett tag innan vi åkte hem (Alla måste vara hemma senast 12).
På söndagen åkte vi såklart till kyrkan. Det var första gången jag var i den kyrkan men hade faktiskt mycket trevligt och alla var jättesnälla. Sakrament, söndagsskola och en tjejgrupp för unga tjejer. Det enda negativa var att det börjar kl 9.00 på morgonen... Men känner ändå att jag vill gå eftersom alla går i kyrkan!
Annars hoppas jag på att få svar från Jack angående Halloweendansen snart... Vad jag har hört så säger alla hans vänner att de tycker att han ska gå med mig iaf, haha, men man vet aldrig!

Puss

The American Way

Gud vad mycket roligare allt är nu när jag bor hos Krystina! Hänger med henne och hennes vänner nästan hela tiden och de är jätteschysta. Igår såg vi killarnas soccer game och tjejernas volleyball game, måste nog säga att volleyball är roligare att se på, lite mer händelserikt så att säga. Efter volleyballmatchen åkte vi till Erikas hus och bakade kakor. Det är sjukt hur goda kakor alla gör här... The American way to do it liksom... Jag kommer att bli fet...
Erika är tjejen längst fram med mörkt kort hår och en Madison Cheer jacka
Idag så bakade jag, Krystina, Marie och Kristin kakor igen, hahaha. Fast denna gång skulle vi ge dem till några juniorkillar som vi skulle fråga till halloweendansen. Krystina och hennes gäng (alla är seniors) har nämligen bestämt sig för att fråga att gäng juniorkillar bara för att göra seniorkillarna sura. Och för att juniorkillarna är schysta förstås! Krystina och hennes vänner ville iaf att jag skulle vara med i dess grupp och gav mig förslag på vilka killar jag kunde fråga. Eftersom jag inte ens hade träffat någon av dem så valde jag bara någon efter att ha försäkrat mig om att det inte skulle vara skumt att jag som utbytesstudent frågar någon som jag inte ens har träffat (låter helskumt, men men, hahaha). Vi skrev varsin liten dikt och la upp några kakor på ett fat till den utvalde. Vi åkte runt till dess hus och placerade kakfatet och lappen utanför dörren, plingade på och sprang! Hahaha, ännu en gång, the American way to do it! Oturligt nog så kom den en annan tjej, Allison, till Jack, killen som jag frågade, direkt efter att vi hade lämnat inbjudan... Så antingen så blir det catfight eller bara en diss, den som lever får se.
Jack -
The halloween dance is coming near
I know it's scary but it's no need to fear
A lot of fun it will be
If you go to the dace with me
Eat the cookies unless you're lame
And when they're gone you'll find my name

(Vi skrev vårt namn på undersidan av kakfatet)
Ikväll blir det middag och bowling med Krystina och hennes jobbarkompisar!

Puss


Mohawk Avenue

Då har man flyttat in till stan då, till Krystinas hus. Skillnaden är så märkbart stor när jag tänker efter. Det här känns som ett hem och inte bara ett tillhåll där man kan sova. Jag ser fram emot att fira högtider som Thanksgiving och Jul och det gjorde jag verkligen inte på det andra stället... Allt känns bara så rätt här! Såklart kommer jag att sakna Emilie men kommer fortsätta att träffa henne i skolan och så. Kommer iaf inte att sakna skitungarna en sekund. Inte heller Tausha och Ryan som jag inte alls tycker om... Igår när vi var på väg hit med alla mina väskor så klämde Tausha ur sig "Well, Shayna didn't wanna come... Since it's so sad...". Känns bara så himla taskigt och onödigt. Hon säger det bara för att visa att hon tycker att jag gör fel, men vad har hon med det att göra egentligen? Hon ska väl lyssna på vad jag säger och om jag vill flytta för att jag näst intill vantrivs så ska väl inte hon vara sur bara för att hon vill att jag ska fortsätta bo med hennes mamma? Blir nästan lack. Behöver iaf inte träffa dem speciellt många gånger mer!
Mitt rum
Hunden Ginger, världens minsta och världens sötaste!
På den här bilden så syns det att Ginger inte har någon päls på kroppen. Detta beror på att de rakade henne när hon var liten. Tanken var förstås att pälsen skulle växa ut igen men så blev tyvärr inte fallet! Här är även familjens katt som också är jättemysig.

Puss

Yellowstone

Vi åt en riktig amerikans frukost ute (det är fortfarande ca 25 grader om dagarna här) när vi bestämde oss för att åka till Yellowstone park. Yellowstone är en jättestor nationalpark som ligger i Idaho, Montana och Wyoming, vad jag vet iaf). Vi skyndade oss att plocka undan frukosten och 30 minuter senare var vi på väg mot Montana! Som alla andra här i Idaho har Rusty och Ron en väldigt stor pickup truck. Det enda som inte är stort på den är såklart baksätet. Vet inte ens om det är ett baksäte egentligen för det går inte ens att sitta normalt i det. DU måste sitta med fötterna uppe på sätet eller helt snett för att få plats där bak. (och de hade en stor kylväska där också, vet inte varför, men de stod där och tog plats iaf...) Det tog lite mer än 1 timme för oss att komma fram till parken, men vi stannade på vägen och köpte lite frukt och sånt att åka också. Jag såg Ben&Jerry's glass för första gången sen jag kom hit så jag och Emilie delade på en Half Baked... (Min kommentar efter första tuggan "Oh... I'm home!") Tänker inte skriva så mycket mer utan säger bara 1 bild säger mer än tusen ord... Och med tanke på att det är mer en 1 bild så blir det många ord.
Puss

Harvest Break

Lov i 10 hela dagar! Underbart att slippa alla läxor ett tag men jag tycker om skolan så mycket så skulle egentligen gärna gå till skolan ändå! Haha, men det kanske man inte ska säga högt...
Igår, som var första dagen på lovet, kom missionärerna hit och pratade med mig och Emilie. Det mesta de säger är bra och så, men de nämnde en grej om musik. Att man inte ska lyssna på musik som anspelar på sex eller våld eller satanistisk musik osv. Satanistisk musik, okej, fattar grejen liksom, men musik som anspelar på sex. Om man tänker efter så gör ju en väldigt stor del av dagens musik det. Speciellt hiphopmusik. Dvs. musik som man dansar till. Kul! - ingen mer dans då eller? (de nämnde även att man inte skulle dansa på vissa sätt... Så hejdå ragga?) Jag argumenterade emot och de sa egentligen inte så mycket utan bara att de också hade haft problem med den delen i början. Kan inte göra annat än skratta åt det faktiskt. Man behöver väl inte ta allt så sjukt seriöst hela tiden.
Efter det så gick jag ut och sprang. Den värsta löprundan på länge. 8 km i 27 graders torr värme utan vatten, för att inte nämna att det är en racksträcka på mörk asfalt hela vägen där jag sen vänder och springer hela rakstäckan tillbaks igen. Inte kul, ska nog springa på kvällarna istället. Saknar kära gamla kronskogen...
På kvällen kom Krystina och tre av hennes vänner och hämtade mig och vi åkte till Idaho Falls för att se på när vårt lag ännu en gång fick stryk av ännu ett lag, haha. Vi är nästan pinsamt dåliga. Denna gång lyckades de med 2 touchdown's iaf. Nog för att motståndarna lyckades med 8 st men det är en annan historia! Träffade även Rick, Kendra och Britney från min P.E. class där och var en stund med dem. De är hur sköna som helst och det börjar nästan kännas som att man är en i gänget... nästan, haha!
Krystina, jag och co hade planerat att åka till ett haunted house efter matchen men det blev ändrade planer så vi åkte till DQ och åt lite istället, haha. Sen körde den andra bilen vilse i Idaho Falls och blev stoppade av polisen, haha, synd! Var allt som allt en väldigt rolig kväll iaf...
Denna bild är inte tagen igår men den är från Idaho Falls
Detsamma gäller denna bild. Man kan se mormontemplet till vänster i bilden. Missionärerna kanske ska ta mig och Emilie dit för att titta på lördag!
Som ni ser så var inte min fysiska biorythm-kurva (gröna) på topp igår. Kan kanske ha varit en blivande effekt till att det var extra jobbigt att springa? Haha. (Detta är ett projekt som vi gjorde i min matteklass)
Har glömt att säga men jag har fått en Amerikansk telefon nu så all kommunikation är mycket lättare!

Puss

RSS 2.0