Idaho - ett mode-Mecka!

Kom att tänka på veckan innan skolan slutade. Vi har temadagar ganska ofta då vi klär ut oss, denna vecka var en sån vecka. Jag tänker speciellt på en dag, ugly sweater day... Med tanke på att alla här i Idaho är så extremt modemedvetna visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Jag menar, om vi skulle ha en sådan dag hemma skulle folk komma klädda i kläder liknande dem som de har på sig (kan säga såhär att min garderob i lågstadiet skulle vara hipp). Utsvängda byxor med strass på bakfickorna och allmänt fula tröjor med eventuellt glitter på. (De första två veckorna i skolan var en skräckblandad förtjusning, fick mig många goda skratt så att säga. Har börjat vänja mig nu...) Hur som helst, min norska vän Pernille berättade om sin reaktion till elevernas klädsel denna dag...

"Jag kom till skolan och de första jag såg var en kille som hade på sig en lusekofta (traditionell norsk stickad tröja, mycket fin). Blev förstås jätteglad och kände mig stolt över att vara norsk! Sen insåg jag '...idag är ugly sweater day!' och kände mig genast förolämpad. Ofta man tar på sig en fin lusekofta och kallar den en ugly sweater?!?!"

Själv insåg jag hur snygg en kille jag känner var när han hade på sig en beige melerad stickad tröja med tre mörka knappar framtill... Jag sa "Dude, that's not an ugly sweater! You could sell that in Sweden for like 50 bucks!" De tyckte alla var jätteroligt och ville genast starta företag och sälja "fula" tröjor i Sverige.
Ironiskt nog fick jag en skickad kofta och en lusekofta i julklapp av mina kära föräldrar. Vet att alla i skolan (exklusive utbytesstudenterna) kommer tycka att de är asfula och skratta åt dem bakom min rygg, men orkar inte riktigt bry mig om det. Jag skrattar ju åt dem!
Tack mor och far (och Åsa) för dessa fina julklappar! Nu ska jag skita i vad alla anda tycker.

Puss

Samlingsinlägg

Oj, då har man inte uppdaterat på ca en månad... Detta beror mest på att jag har haft jättemycket att göra, skolarbete till tusen och massa roliga utflykter till Targhee m.m.
Tänkte börja där jag slutade, dvs. med resan till Salt Lake City! Vi var inte där speciellt länge men här är några bilder från Temple Square.
Det absolut vackraste tempel jag någonsin sett, bilden ger det inte rättvisa!


Temple Square är inte bara templet utan också en park. Såhär års fyllt med miljontals av ljus i alla tänkbara färger!

Jag som en icke-medlem av LDS-kyrkan får inte gå in i själva templet men många tempel har så kallade visitor's centre där alla är välkomna. I detta visitor's centre finns The Statue Of Christ.


Jag och Krystina i bilen på väg hem.


Efter den resan som var i slutet av november har jag inga bilder mer än några från Targhee. En ny trimester började i skolan vilket betyder nya lektioner med nya lärare och nya klasskamrater. Mitt schema ser numera ut såhär:
0 hour: Power Training - Sherman Blaser
1st hour: English 11 - Ryan Hagge
2nd hour: Government A - Bill Scheiss
3rd hour: Study Hall - Bruce Benson
4th hour: Hon Pre Calculus A - Nancy Sherman
5th hour: Spanish 2B - Paul Parker
Som ni ser så har jag power training innan skolan börjar. "Störd" tänker ni. "Yep!" säger jag. Det är jag, Marthe (från Norge) och Maddie (från Austalien) som, tillsammans med ca 30 killar, lyfter vikter och gör andra styrkeövningar tidigt på morgonen. Låter ganska hemskt men jag trivs bra med det! Den enda nackdelen är att man inte får så mycket sömn, men framöver kommer jag inte behöva gå till kyrkan förrän kl 11 på söndagar, vilket betyder en sovmorgon i veckan! (Lördag betyder Targhee!!! Vilket betyder alarm kl 7.15.)
Tycker mycket om mina nya klasser även då vi får mycket läxor i English och Government... Mr. Hagge är dock min favoritlärare, kan vill att vi ska tänka djupt på ett sätt vi inte gjort förut. Roligt! Vecka två gjorde vi ett litet individuellt arbete om sincere media och presenterade det för klassen. Jag valde att prata om Kents sång Columbus. Var såklart hur nervös som helst med tanke på att jag inte har haft speciellt bra muntliga presentationer bakom mig, speciellt inte i engelska. När alla var klara skulle klassen rösta på vilken presentation som de tyckte representerade sincere media bäst och, tro det eller ej men, jag vann! Sjukt... Hela klassen skrev iaf brev till Jocke Berg och skickade det, vilket inte var det roligaste kanske, haha... Som om de skulle bry sig om det. Stört och sjukt men lite kul också!
Sen var det juldansen också. Ivan bjöd mig med en tårta med samma budskap som den i Napoleon Dynamite, för er som har sett den. Astöntig med väldigt rolig film (eftersom allt är så himla sant!) som är inspelad och utspelar sig i Idaho.
Svarade "ja" med en liten lapp som i filmen också!


Beställde klänningen från internet och den anlände precis i tid! Den var dock för stor så vi fick sy in den... I helhet är jag ganska missnöjd med klänningen, ser tjock ut och den är delvis illasittande och ser billig ut. Killarna i gruppen (Ivan, Jack, Kyle, Wyatt och Quinn) hade top hats och käppar, haha snyggt! På vår day-date åkte vi till Targhee. Var kul men var allmänt irriterad på Ivan i stort sätt hela kvällen, fail.


Vi fick lov måndag den 20:e. Den 21:a åkte jag, Krystina och Kyler till Idaho Falls för att köpa julklappar. Till Krystina köpte jag en parfym från Hollister och två par örhängen från Vanity, allt var mycket uppskattat! Den 22:a åkte jag, Krystina, Kyler, Tyce och till min glädje (not) Ivan till Targhee. Var dock än väldigt trevlig dag, hur fel kan det bli när den är fylld med skidåkning liksom?
Sugen på att åka skidor/snowboard? Nej... inte alls.


Jag och min bästa syster!

På kvällen byggde vi pepparkakshus med Kyler och hans familj. Han har världens sötaste lillasyster, McKell, som jag alltid får underhålla. Kvällen slutade med att hon somnade i mitt knä medan vi tittade på en film!
Fint och, framför allt, naturligt leende


Har lärt McKell mina bästa grimaser...


Såg ett fint hus med inte alls för mycket julbelysning. Detta är absolut ingen ovanligt, finns minst ett hus som ser ut som detta i varje kvarter, har bara inte haft med mig kameran tidigare.


Den 23:e åkte jag och Krystina på en liten mini road trip till Rigby och Idaho Falls för att leta tyg som saknades till hennes pläd som hon sydde till Kyler (som blev jättefin!). Random men kul var det.
Färgade Krystinas hår kvällen innan och det blev ganska mörkt, men det var en toning så det kommer att bli ljusare och ljusare. Tycker dock att det är snyggt sådär mörkbrunt.


Julafton! Tillbringades hemma men nästan hela familjen (Tara + familj och Jake). Fick öppna varsitt paket som innehöll den traditionella handgjorda pyjamasen. Jake dared us att åka till Walmart i våra pyjamasar och sa att vi skulle få något om vi gjorde det, så vi gjorde det såklart! Hahaha.
Belöningen: Jamba Juice! (asgoda smoothies)


Juldagen började hemma där vi öppnade alla julklappar. Temat för julklapparna till mig i år var uppenbarligen stickat, vilket var mycket uppskattat! Tack alla så jättemycket för alla julklappar!! Efter julklappsöppnandet bar det iväg till Tara där vi åt mat, såg på film och bara umgicks.
Connor (som för övrigt älskar mig, haha) och Jaden gick dessa dart-pistoler av Jake.


Vi tyckte att glasögonen var lite för stora för småkillarna så vi tog över hela utrustningen


Mer bilder finns på facebook för er som är intresserade.

Var en skön julhelg men den har inte varit helt utan hemlängtan. Numera är det inte riktigt hemlängtan utan mer depp. Börjar dock bli lite jobbigt när det håller i sig i flera dagar och man vet inte vad man ska göra åt det, men jag antar att man växer av detta så det är väl bara att bita ihop!
God forsättning och gott nytt år allihopa!
Puss

RSS 2.0